De La Disco? Om Plug 1, 2, Dr Dre og røvballefunk

Så var det i dag for et par uger siden, at Posdnous og Trugoy The Dove aka Plug 1 og 2 fra De La Soul (Pacemaster Mase er Plug 3, Prince Paul er Plug 4 og så videre) offentliggjorde at de planlægger et fælles konceptalbum på Duck Down med titlen First Serve (ligesom Kool Keith’s episke debut som Dr Dooom).

Derfra hedder førstesinglen ‘Must B The Music’, og er en svedig animeret affære, hvor de ironiserer over musikindustrien uden det bliver for pegefingersvingende. Omkvædet er en catchy hook der repeterer mantraet “must be the music”, hvilket der jo ikke er nogen synd i. Alligevel blev jeg superirriteret fra første færd, for hvor er det nu, man har hørt det før…?

Hooken stammer fra denne “klassiker” med Secret Weapon fra 1981, hvor de i tidens ånd med en blanding af minimalistisk electro og powerpop skønsynger om, hvor fantastisk discomusikken dj’en leverer nu engang er.

Det er der for så vidt intet i vejen med. Men grunden til jeg husker nummeret med gru, er at den samtidig er at finde på et af største fejlkøb jeg som hiphop-fanatiker kan komme i tanke om. I 1994 da Dr Dre’s Death Row imperium sad tungt på udkom “Concrete Roots” opsamleren, den første af en stribe compilations, der drev rovdrift på Dr Dre’s fortid som medlem af Los Angeles DJ-kollektivet World Class Wreckin’ Cru, der udgav discoelectro af svingende kvalitet, og som både Tim Dog, Luke Campbell særligt Eazy-E til stor moro gjorde grin med, da Dr Dre blev inbegrebet af gangsta rap.

Nå jeg stod så vidt jeg husker stod jeg i Street Dance i Aarhus (dengang vi havde sådan en og Jørn fra Cut’n’Move og Jakob Domino var bag disken) og overvejede om jeg skulle bruge mine surt tjente penge på en Ultramagnetic MC’s single eller den hersens opsamling til spotpris. Jeg håbede selvfølgelig på at Eazy-E’s drillerier bare dækkede over en forsmået pladeselskabsejer, der langede ud efter sin tidligere stjerneproducer, men næh nej, han sgu ret i det var volddårligt.

Nyd her “Must Be The Music” hvor The World Class Wreckin’ Cru laver en ny version af “an old school cut from 1982” komplet med Dr Dre på rap til sidst, hvor han blot gentager rap-stykket fra originalen :-/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *