Nas laver det næstbedste nummer med Super Cat nogensinde

Så var det i denne uge, at der kom et dejligt nyt nummer fra Nasty Nas. På righteous-introsnak og opskruet omkvæd finder man ingen ringere end Super Cat, den originale Don Dada, der var den første jamaicanske dancehall artist til at få heftig airplay i Yo! MTV Raps efter Shabba Ranks og Mad Cobra havde moderat succes med at indtage staterne med ragga-rap. Hvem husker ikke numre som Ghetto Red Hot og selvfølgelig Dolly Me Baby, hvor Biggie Smalls lagde en af sine allerførste features ned på remixet.

Nu er “The Don Nas” så ude (og nej Google autokorrektur, jeg mente ikke “The Donnas”) og det er både en original idé og en fed videreudvikling af Nas’ forelskelse i dancehall. Står Nas’ fortælling i 3. vers til troende er det nyligt afdøde Heavy D, der har fået ideen til nummeret og derefter givet det videre til Salaam Remi, der skulle give det til Nas. Heavy D er selv af jamaicansk ophav, og har lavet det dumfede nummer “Dem No Worry We” sammen med Super Cat, hvorpå de erklærer deres kærlighed til karry-ged og glæder sig over at blive hilst af maskinpistolsalutter hvorend de går. Superfedt Super Cat nummer. Men det er heller ikke det bedste nogensinde. Det er nemlig…

Super Cat “Scalp Dem” i et RZA remix featuring Method Man. Lad dig først begejstre over Super Cats indianer-historie, der måske/måske ikke er et diss til Bounty Killah. Nyd derefter et fantastisk Method Man vers, og gå til sidst amok når RZA lægger ekstra bas og piano på produktionen, så nakkenikkeriet alene gør dit hoved næsten falder af: ‘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *