Talkin’ all that jazz: DJ Noize and the boyz (m/k) til Valby Summer Jazz

Eftersom jeg havde noget der ligner fast arbejde under hele Roskilde besluttede jeg mig for at holde lille Roskilde med mig selv ugen efter og tage til koncert både torsdag, fredag og lørdag. Fredag aften skulle jeg ikke tage så langt eftersom Valby Summer Jazz bød på et fornemt arrangement, hvor DJ Noize (der engang i et svensk hiphopblad blev kaldt miraklet fra Valby) i en late night session præsenterede en stribe jazzmusikere, sangere og en enkelt rapper.

Noize agerede en art orkesterleder, der talte for, (re)præsenterede og lagde både rytmisk scratch og diverse soloer til sangene. Vi fik lov at opleve Pede B, Ayoe Angelica, Shaka Loveless, Benjamin Koppel og Anders Koppel. Lineuppet var ikke helt ulig det, der blev fyret op under, da Anders Koppel holdt 50-års-jubilæum som professionel musiker i vinters, blot var strukturen måske hakket strammere, og den episke, løsslupne freejazz-afslutning fra sidst udeblev. Det betyder bestemt ikke at det var kedeligt, for det var stadig fremragende indslag. Shaka Loveless spillede en fed jazzet version af “Tomgang” og smukke Ayoe Angelica fremførte et smukt nummer, der hedder “Other fish in the sea” som jeg ikke havde hørt før. Det var dog Noize’s ny faste samarbejdspartner, der tog kagen.

Pede B shinede med såvel en “hun vil have en [indsæt profession her]”-freestyle om pigen i publikum, hvis drømmefyr var “en der arbejder med café eller sådan noget” samt nummeret “Ikke Ung Mer” fra “Over Askeskyen”, hvorpå Benjamin Koppel som bekendt spiller sax. Anders Koppel, der aftenen igennem var for vild på sit hammondorgel, skulle efter sigende have bemærket, at han syntes det var sjovt både unge Pede B og unge Per Vers lavede numre om hvor hårdt det er at blive gammel. Og truet med det blev meget værre. Nummeret gjorde sig skidegodt i de Valbyjazzede rammer, men det har jeg desværre ikke optaget. Heldigvis findes der en fin video til det som I kan nyde her…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *