Droz Daily Steezin præsenterer nyt Cypher – eller gør de?

Så laver drengene fra fra Droz Daily Steezin fuld rav med et gr8 cypher (jojo, jeg kicker skam også den onde, unge slanguage). De introducerede i starten af året en række crews de mente havde været 2011’s bedste new comer-crews i den stil som vi har oplevet fra XXL’s Freshmen Class. Det koncept har de nu kombineret med et andet koncept nemlig BET Cypherne, og det første blev udsendt nu.

Selvfølgelig vil man sammenligne med det andet cypher-koncept herhjemme, nemlig SpolOp/Sorte Får-cypherne der på rekordtid gik fra YouTube til Roskilde Festival. Hvis det skal være en konkurrence, kan man sige at Droz er på nogle punkter endnu tættere på BET formatet end SpolOp/Sorte Får har været det. Blandt andet lader de værter introducere rapperne, hvilket jeg synes fungerer supergodt. Til gengæld kan man jo så også sige, at de med helt faste crew-konstellationer mister noget af den dynamik der opstår når man laver en varieret sammensætning. Og så er versene indspillet før videoen er skudt, hvilket åbenbart er farligt vigtigt for nogen i forhold til hvad man overhovedet må kalde cypher.

Som mangeårig del af hiphop-politiet, vil jeg gerne have lov at sige: “Og hvad så!?”

Al optræden har et element af forberedelse i sig. Selv de runder der er allertættest på emnerne og minder om ren impro til MC’s Fight Night indeholder selvfølgelig enkelte rim-par som rapperne har grublet over før. Alle discipliner i hiphop har udviklet sig siden de blev navngivet, og bare fordi det har været konstitueret at nogle bestemte elementer skulle være til stede, er det ikke sikkert det vil gøre sig gældende for evigt. Jeg synes det er synd for et fedt koncept som Droz fyrer op for, at det skal drukne i snak om genre-klassificering. Og det er egentlig også ærgerligt at det ikke handler om Kimbo’s vilde enderim eller Semih Automatisk’s hardcore flow, fordi terminologien skal endevendes nok engang. Og som Moe Szyslak engang så smukt udtrykte det?

“If you’re so sure what it ain’t, how ’bout telling us what it am?”

4 tanker om “Droz Daily Steezin præsenterer nyt Cypher – eller gør de?”

 1. altså, det er fint nok, at de har indspillet versene bagefter, men det er fandme dumt, at videoen så ikke er i sync. Jeg ved ikke, om det bare er mig, der er hys, men jeg kunne ikke engang holde ud at se den første færdig..

 2. Det er jo samme snak, man havde for nogle år tilbage, da rappere begyndte at udgive en milliard mixtapes….der ikke var mixet?! Her blev hiphopperne også forvirrede.

  Dog er det vel stadig falsk varebetegnelse. En cypher er og bliver en ‘rundkreds’ af rappere, der spytter spontant eller aftalt – LIVE!

  Ville “The Symphony” også være en cypher, hvis der var optaget en video i samme stil?

 3. Efter hvad de selv påstår så er alle posse cuts en cypher… lader den lige stå lidt.
  Og ja, havde nok også været en irrelevant biting, hvis de så ikke selv havde udtalt “Er der ikke nogen der vil fortælle disse ægte hiphoppere hvad en cypher er” og så forsøgte, meget svagt, først at modsige at det ikke var en cypher for derfor at svine folk som hiphoppoliti da de blev modargumenteret.
  Havde de nu bare taget den til sig og erkendt deres fejl, så var den jo nok også blevet holdt ved at folk der diskuterer de steder de alligevel ikke kommer undrer sig over at de kalder det en cypher.

 4. En sjov ting var da de prøvede at modsige at det ikke var en cypher gennem en beskrivelse af betydningen af ordet hvor der stod at det var en Jam session, som jo netop også er live.
  Når man ser bort fra det, så synes jeg nummeret er virkelig dårligt. De gode rappere lever ikke op til deres niveau og de dårlige er dårligere end de plejer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *