Ice Cube får solide produktioner af danske Jimmy Antony

Ice Cube har længe haft en connection til dansk hiphop. Hvem husker ikke Madness 4 Reals fantastiske produktion til “Down For Whatever” eller Dr Jam’s oversete perle “My Skin Is My Sin”. Men faktisk går forholdet over 20 år tilbage til dengang Solid Productions udsendte Cube’s “AmeriKKKa’s Most Wanted” i Danmark.

Derfor gjorde jeg store øjne, da jeg så Ice Cube nu igen havde hooket op med Solid Productions. Denne gang er det dog i den nye inkarnation med den sagnomspundne bagmand Willer og producerne Mortito og Jimmy Antony. Det er netop Jimmy Antony, der har lagt beats til “Come And Get It” der er Ice Cube’s officielle anthem til Raiders, NFL-holdet som Cube stolt reppede i 90’erne, da de havde hjemme i Los Angeles, men nu er taget tilbage til Oakland. Jeg syntes det lød som en sjov historie, og eftersom Don Mega nok ikke lige er til at få i tale, greb jeg fat i Jimmy Antony for at få ham til at fortælle, hvordan det hele er gået til.

Det kom som et lyn fra en klar himmel, at Cube for første gang siden 90’erne havde rappet over danske beats, og så endda på sit officielle Oakland Raiders Anthem, vil du brække ned hvordan det gik til?

– Jeg kan godt forstå, at det nok kommer som en overraskelse. Tingene er gået ret stærkt. I korte træk, tog jeg på et tidspunkt fat i én af mine gamle venner (Willer) der jo i tidernes morgen arbejdede sammen med en del af de ret tunge navne indenfor hiphop – heriblandt Rakim, Xzibit, W.C. og selvfølgelig Ice Cube, for blot at ridse et par få navne op. Vi blev enige om at prøve et samarbejde af. Da hans netværk indenfor branchen nu alligevel var intakt, virkede det nærliggende at tage fat i Cube som én af de første, fordi Solid og ham jo historisk set har haft et ret godt samarbejde. At det så lige endte med at blive dette track, der skulle vise sig at blive brugt til Oakland Raiders…? Jeg vil jo selv gerne tro at jeg er en fandens karl, men jeg er i virkeligheden en beskeden fyr og tror snarere, at der er tale om tilfældigheder blandet med dét her med at være på det rette sted på det rette tidspunkt. I øvrigt kan man sige, at vi nærmest allerede havde et samarbejde i gang med Cube, da vi tidligere på året var flot repræsenteret i en landsdækkende tv-reklame for den amerikanske øl COORS LIGHT med et af Mortito’s beats. (Reklamen kan ses her)

Du har gennem hele din producerkarriere skruet godt op for talkboxen, så jeg går ud fra dit hjerte ligger på vestkysten. Hvor stort er det at levere beats til en legende som Ice Cube?

– Haha… Talkboxen… Det er altså en sjov historie, for det har faktisk aldrig været min ambition at lige netop dét skulle være noget, der ville komme til at følge mig fra ’97 – da jeg første gang optrådte med talkbox live til DM I RAP sammen med Takt & Tone og så frem til i dag, hvor jeg efterhånden har været så heldig at have været repræsenteret på en ikke ubetydelig mængde dansk hiphop. Mine egne produktioner har da også uden tvivl været præget af min kærlighed til westcoast hiphop. Ingen tvivl om det. Hvad Ice Cube angår… Det er virkelig svært for mig at beskrive, hvor stort det egentlig er for mig… Én af mine meget tætte venner fra de unge teenageår, fik vækket nogle minder hos mig via sin Facebook opdatering, hvor han beskriver en ung knægt (mig) der står nede i ungdomsklubben for 22-23 år siden og fyrer op for ”Express Yourself” med NWA på klubbens 1210’ere. Jeg kan ikke lægge skjul på min begejstring, for lige netop Cube har altid været idealet indenfor hiphop i mit univers og jeg er utrolig taknemmelig for bare at være kommet i nærheden af manden. Især fordi han er en egenrådig herre, der stort set styrer sin egen karriere hele vejen igennem og dermed kun laver dét han selv synes er fedt. Da jeg her forleden hørte det færdige track til Oakland Raiders, blev jeg nødt til at lægge mobilen fra mig. Mine hænder rystede simpelthen så meget at jeg ikke kunne besvare sms’er…

Mortito, Cube og Jimmy Antony kaster håndtegn.

Så vidt jeg husker blev hans første album “Amerikkka’s Most Wanted” udgivet i Danmark af Solid Productions, så man må sige navnet hænger godt sammen med Ice Cube. Hvad betyder det for dig at bære Solid Productions-arven videre?

– Jeg husker stadig den første gang jeg hørte ”UNITY RAP”, der var én af de første udgivelser med SOLID POSSE – en del af Solid Productions. Jeg var enormt overrasket over at høre danske produktioner med engelsk rap og ikke mindst sammensætningen af rappere fra flere dele af verden (Kid Jam, ADL og MC Mack). Solid Posse bestod jo i øvrigt af 20-30 mennesker – heriblandt navne som Soulshock, Cutfather, Doctor Jam, Lucas og flere andre, der senere har markeret sig på det musikalske verdenskort – og jeg var enormt fascineret af hele sammensætningen. På daværende tidspunkt anede jeg jo intet om, hvor stor interesse projektet fik i udlandet og i særdeleshed i England, hvor ”Unity Rap” f.eks. blev genudgivet på Sleeping Bag Records.

Ligesom med Ice Cube har Solid været en vigtig del af min hiphop opdragelse og jeg er derfor stolt af pludselig at være en del af det. Det er dog vigtigt for mig at slå fast at jeg bestemt ikke bærer Solid Productions-arven videre alene. I bund og grund vil Willer altid være ”Mr. Solid Productions” men i stedet for at køre firmaet alene, er vi nu indgået i et kreativt trekløver bestående af Mortito, Willer og jeg selv.

Guderne skal vide, at danske hiphoppere har båret Raiders-kluns med stolthed i flere årtier, men det er nok de færreste, der kan nævne en spiller. Er du selv NFL-fan?

– Haha… Errrrrhm… Det ærlige svar er NEJ! Jeg har i det hele taget aldrig været specielt kyndig indenfor sport generelt. Selvfølgelig har jeg set finalekampene, ligesom jeg har set finalekampene i europæisk fodbold, men jeg hører helt klart og helt ærligt til den gruppe der ikke kan nævne én spiller i NFL. Jeg kan sagtens nævne en masse danske spillere – jeg aner bare ikke hvilke klubber de spiller for…

Har du lyst til at løfte sløret for andet du og Solid Productions har på tegnebrættet?

– I øjeblikket arbejder vi på et 100% dansk projekt med både kendte og ukendte artister. Ambitionen er at lade det være en tilbagevendende begivenhed. Godt nok er det superfedt at lave ting i USA – ikke mindst for Mortito og jeg, der jo ikke er vant til det på samme måde som f.eks. Willer er – men i bund og grund er vi alle 3 musikalske patrioter, så det ville være mindst ligeså fedt at lave en masse spændende ting herhjemme, med den lyd og de produktioner vi nu engang repræsenterer. Derudover har vi en del spændende ting på tegnebrættet i USA, bl.a. har vi arbejdet med Ice Cube på hans kommende album. Jeg vil ikke afsløre for meget, men jeg har en ret stærk fornemmelse af at Danmark i nær fremtid endnu engang vil være godt repræsenteret på den amerikanske hiphop scene.

Jimmy Antony inviterer alle interesserede til at gå ind på Facebook og ”Like” Solid Productions, hvor der løbende vil blive smidt informationer og nyheder op. Du kan også besøge Pepsi’s “NFL Anthems” side, hvor du kan downloade nummeret. Endelig er der mulighed for at streame det nedenfor.

Bonus: Ice Cube var for nylig med il at lave dokumentaren “”Straight Outta L.A.” for ESPN om Raiders’ tid i Los Angeles. Den kan bestemt også anbefales. Gooooooooooooooooooooooo Raiders!

2 tanker om “Ice Cube får solide produktioner af danske Jimmy Antony”

  1. Straight Outta L.A. er superfed, men tjek i det hele taget hele 30 for 30 serien. Især Two Escobars er fantastisk!

    Og fed med interviewet og baghistorien, er ikke så meget for nummeret, men det fungerer da godt som et anthem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *