Jokeren skriver med en gifty pen

Jeg kan huske engang hvor mig og DJ Static troede at Gísli hed Gifty. Det havde været et ret fedt navn til en engelsksproget rapper, da det lydligt også fungerer på dansk. Jeg kom i tanke om det, da jeg så at Jokerens første bog som decideret skønlitterær forfatter hedder “Sengen er giftig”. Dermed tager han endnu engang en ny kasket på, og er vel efterhånden en slags jack of all trades, der både er giftig og gifty.

Faktisk var jeg ret glad for hans nyeste tekstsamling “Det er bare ord”, og anmeldte den også på RapSpot. Dette er så første gang han helt fjerner sit eget jeg fra indholdet og skriver i 3. person – og ligesom med de bare ord er det som Jesper Dahl (jo det er vist noget med han også novellerede den i “Københavner”, men alligevel). Den første læseprøve er en straight up røverhistorie med nogle nøgterne beskrivelser og smæk for skillingen. Det tegner godt, det smager af mere, men det er stadig på ret sikker grund emnemæssigt. Jeg glæder mig til at læse mere, og forhåbentlig også mere udfordrende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *