MC Hammer på Skanderborg Festival – hvad ville Tim Dog ikke have tænkt?!

Så var det i denne uge, at Skanderborg Festival, eller SmukFest som den forgæves prøver at omdøbe sig, offentliggjorde at ingen ringere end MC Hammer kommer og spiller til sensommerens fest i bøgeskoven. Min første tanke var naturligvis, “hvad ville Tim Dog ikke have tænkt?!” for guderne skal vide, at Hammer gennem årene er kommet til at symbolisere den ultimative form for sell-out med fokus på letgenkendelige samples, sjove bukser og fjollede danse i stedet for rappen i sig selv. Som salig Timothy Blair rappede: “Take a n!gga like MC Hammer / A wack ass rapper, but a dope ass dancer”.

Men så tænkte jeg også, at Skanderborg gør noget rigtigt i at booke kunstnere, der kan holde en fest. fx tog de Ice Cube sidste år, hvor Roskilde stort set ikke har kørt et klassisk rap act a la Public Enemy, Cypress Hill, LL Cool J osv. ind til trods for de på rock siden fylder op med veteraner en masse. Sidste gang Roskilde tog den slags chance var med Wu-Tang i ’05 og det var vist mest fordi de skulkede i ’97.

Og mon ikke den gode gamle Oaktown Gangster leverer et show, der både underholder og vækker minder. Jeg kan i hvert fald – ikke at det er noget at være stolt af – alle vers til U Can’t Touch This udenad. Her er for hyggens skyld en top ti over rappere, der lige gav MC Hammer et venligt diss med på vejen back in the day-o…

1: Tim Dog giver Hammer kredit for dansen, men ikke så meget for rimeriet med linien “Take a n!gga like MC Hammer / A wack ass rapper, but a dope ass dancer” fra “You Ain’t Shit”…

2: Biggie disser både Hammer og hans back up dansere med “You can’t touch my riches / Even if you had MC Hammer and them 357 bitches”…

3: A Tribe Called Quest havde denne lille pegefinger til Oaktowns egen “Proper. What you say Hammer? Proper. Rap is not pop, if you call it that then stop” på “Check The Rhime”…

4: Og da Hammer ikke ville lytte for fredelige Q-Tip i flint og spyttede “How you get West coast nigga, from West coast hater? I could never dis a whole coast, my time is too greater, Yeah, we from the East, the land of originators, You also from the West, the land of innovators, The only difference of the two is the style of the rap, Plus the musical track, this beef shit is so wack” på “Keep It Movin'”…

5: 3rd Bass var heller ikke glade for Hammer og bad ham “shut the fuck up” før de gav ham et “Gas Face”…

6: Og da 3rd Bass gik i opløsning fortsatte Serch med at disse ham på egen hånd med “Like it or not, I don’t care about the Hammer / But he’d be my bitch if me and him was in the slammer” på “Daze in a Weak”…

7: LL Cool J havde også et par god-ord til Hammer som “Stop dancin, get to walkin / Shut your old mouth when young folks is talkin / Huh, you little snake in the grass /You swing a hammer, but you couldn’t break a glass” på “2 Da Break Of Dawn” hvor han også dissede Ice-T og Kool Moe Dee…

8: Ice Cube gjorde nar af MC Hammer i videoen til “True To The Game” og gjorde arbejdet færdig på “Check Yoself” med linien: “You say I can’t touch this, and I wouldn’t touch ya, punk motherfucker”…

9: Redman har altid været en skit-mester og på “Funky Uncles” fik Hammer tørt på af et par aldrende Muppet Show-agtige kværulanter: “People talk about Hammer Time, how bout god damn quittin’ time?”

10: Selv personificeringen af skydeskive, Vanilla Ice, tænkte han lige kunne smide et par svinere efter Vanilla på “Hit Em Hard Ice” såsom “Oh what a pity,though / ’cause ya had to spend three million dollars on your video / It was video and I can admit that / but all that money’s wasted ’cause your songs wacked / I make stuff to make the people gather / And let ’em see us in a pit, I wanna slam dance with ya, Hammer”. Jobber match much?

Bonus:

Hammer svarede faktisk igen på en del af svineriet da han genopfandt sig selv som the Funky Headhunter…

2 tanker om “MC Hammer på Skanderborg Festival – hvad ville Tim Dog ikke have tænkt?!”

  1. Hey PTA… Den nok allerstørste sviner til MC Hammer er ikke med;
    På bagsiden af Black Sheep’s 12″ fra 1994 “North South East West” ligger tracket “H.A.A.” – Here’s Another Asshole.
    Et rendyrket og stinkende fedt diss nummer – tjek det!
    Ses omkring..

  2. Hej P. I den sidste del med Hr Ice er der en typo: “Vanilla Ice, tænkte han lige kunne smide et par svinere efter Vanilla på “Hit Em Hard Ice” ”

    Sidste Vanilla skal vist skiftes ud med en Hammer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *