RIP Tim Dog – nu er verdens vredeste hund på vej i himlen

Som man kan læse her afgik Tim Dog i går ved døden, efter han fik et hjerteanfald fremprovokeret af sukkersygen, som han havde kæmpet med i en årrække.

Tim Dog vil for evigt blive husket som den gennemsure, seje rapper, der tog til genmæle overfor gangstarapbølgen fra Califiornien i slutfirserne anført af NWA og DJ Quik. Han prøvede med vold og magt at holde fanen højt for hiphoppens oprindelige arnested, Bronx, New York, og med numre som “Fuck Compton”, “Step To Me” og “I’m A Bronx Nigga” fra debuten “Penicelin on Wax” fra 1990 lykkedes det ham faktisk at blive en slags modpol, der blev betragtet som ligeså hardcore som NWA-drengene, hvis ikke mere.

Derefter havde han svært ved at holde momentum, specielt da Dr Dre og Snoop Dogg dissede ham på verdenshittet “Dre Day” og til trods for adskillige comeback forsøg blev det aldrig til en ny storhedstid for Bronx bulldog’en. Han nåede dog at lave en art videreførsel af Ultramagnetic MC’s med Kool Keith (under aliaset Ultra) samt at søsætte adskillige turneer i Europa. Desværre var han også lidt af en hustler, så det var ikke hver gang de blev til noget. Blandt andet blev en stort anlagt supertour med KRS-One, Rakim og Nice & Smooth, der skulle have været i Vega aflyst i sidste øjeblik. Den side af ham fik national bevågenhed da NBC lavede programmet “the perfect catch” om Tim Dog’s bedragerier af godtroende kvinder.

Herhjemme vil vi for altid huske en fantastisk aften på Rust, hvor Tim Dog kom i egen hardcore person, og selvom han blot spillede et par af sine numre. var den stemning der var under fællessangen af “Fuck Compton” gav gåsehud og glade minder. Læs anmeldelse af Rust koncerten her og her.

RIP til en rapper der forstod at præsentation og attitude er mindst ligeså vigtig som tekst og teknik. Tankerne går ud til venner, familie, fans og i særdeleshed til J-Zone, der om nogen forstod storheden i Tim Dog. (læs her). Her er et par af de bedste fra Tim Dog…

Fuck Compton

Step To Me

Bronx Nigga

En tanke om “RIP Tim Dog – nu er verdens vredeste hund på vej i himlen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *