Danish Boyz N The Hood Part 2: Marwan indspiller video i South Central L.A.

I morgen, mandag, udkommer Marwans 3. album, der blot bærer titlen “Marwan”. Jeg var så heldig at få en tidlig kopi af CD’en, da jeg mødte hans manager i Aarhus, efter mig og min mor havde været en dejlig tur på AROS. Det var en fornøjelse at cruise Aarhus’ gader tynde mens vi pumpede skiven på anlægget, og min mor bad mig fremhæve linien “Alle menneskers blod har den samme farv’ / uanset om du er vrag eller af kongearv'”. Det er jo et universelt budskab man kun kan være tilhænger af.

Og “Marwan” er et universelt album, der selvom det lægger sig i den stolte, hårde og alligevel melodiøse westcoast tradition byder på et varieret lydtæppe. Det får man allerede en smagsprøve på, på den første single “Butterbombay”. Det er produceret af ingen ringere end BattleCat fra Los Angeles’ infamøse Catt Crew, der også tæller produceren Bob Cat, og som blandt andet har produceret for Snoop, Xzibit, Ras Kass, Boo Yaa TRIBE og alle ens andre LA-favoritter.

Jeg synes nummeret i sig selv frembringer en stemning af Californien, men som prikken over i’et har Marwan og crew skudt en video til det i South Central Los Angeles på præcis de samme gader, som dem vi kender fra Ice Cube og Ice-T’s videoer og fra filmklassikere som Boyz N The Hood. Jeg tror ligegyldig hvor inkarneret østkyst hiphop-hoved man er, kan man levende sætte sig ind i, hvor fedt det må være, at bruge de gader ens idoler er opvokset i som kulisse til sin musikvideo. Godt arbejde!

Se videoen nedenfor og tjek om du kan spotte unge TrooLS the kid…

Marwan spiller med TABU band i Vega den 5. marts, og den oplevelse har jeg i hvert fald ikke tænkt mig at snyde mig selv for. Læs om koncerten og køb billetter her.

Vil du vide lidt mere om hvad Marwan render og roder med, kan du tjekke ham sammen med Ali Sufi i SpolOp! Radio, hvor man kan nyde SpolOpMageren gentagende gange udtale hans navn som noget der minder om Maoam. Free fun…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *