Skal du ikke med til wrestling? En begynderguide

Lige om lidt er der professionel wrestling. På Frederiksberg. Det tager jeg ind og ser og har det helt vildt sjovt. Og så snart det er slut, er der nogle af jer, der tænker “Ej, hvor flippet, jeg anede ikke der var wrestling i Danmark. ” Sådan er det altid.

Derfor, og i anledningen af jeg har inviteret min lærerkollega og hans unge med til aftenens skraldebang. Det er “Konge Af Wrestlingringen” der løber af stablen i Bülowshallen, hvor Dansk Pro Wrestling samler nogen af de bedste Light Heavyweights i Europa, til en turnering.

Jamen, er det ikke bare voksne mænd, der danser og er det hele ikke aftalt på forhånd? HOLD NU KÆFT! Det er atletik, akrobatik, teater, rollespil, smertekunst og i det hele taget en fantastisk sport. Og selvom man måske kommer med en vis portion sund skepsis, lover jeg at man lever sig ind i det, så snart man bliver i tvivl om dropkicket ramte rigtig eller ej.

Men for at lave en en begynderguide til wrestling herhjemme, hev jeg fat Mr. PPV. Han er en legende i dansk wrestling som udøver, manager, kommentator og for tiden ejer han sågar et svensk wrestlingforbund (!). Nyd ordene…

Hvor længe har der eksisteret wrestling i Danmark og hvornår blev du en del af det?

– Der har faktisk været pro wrestling i DK helt tilbage i starten af 70’erne, men det reelle gennembrud med shows og træning osv. kom først i 2004, da vi var en flok der gik sammen om at danne Dansk Wrestling. Jeg blev en del af scenen i 2002, og karakteren Mr. PPV blev til i 2003. Indtil da havde jeg “kun” været mega fan siden 1986.

Hvad er det vildeste der er sket til et wrestling-show herhjemme?

– Det vildeste der er sket på et show i DK? Svært spørgsmål, for jeg tror det er subjektivt alt efter hvilke wrestlere og fans man spørger. For mig må det være Vild Vinter 2 eller det første Interbational Showdown i Langå. Mange tilskuere, og første gang vi for alvor havde udlændinge på shows. Der fik jeg følelsen af “hey, nu er vi i gang!”. Der har bare været så mange skøre, sjove, gale, absurde og hvad ved jeg oplevelser gennem årene, så det er svært at komme på andet. Men skal jeg nævne en episode, må det være dengang til Hardcore Festival i Fredericia, hvor publikum rev buret ned, væltede en bil på hovedet, fans løb i ringen, og de ville slås med os. Det var vildt, men sjovt.

Hvad siger du til folk, der siger at wrestling ikke er ægte?

– Jeg indgår ikke i den diskussion mere. Siger ikke andet end “enten kan man lide det, eller så kan man ikke”. Det er en absurd diskussion, synes jeg.
Hvad kan man forvente af Konge af Wrestlingringen showet på Frederiksberg?

– Konge af Wrestlingringen byder på den vel nok mest talentspækkede line up nogensinde, med unge talenter fra hele Norden og udlandet. Det er en vild tid, hvor de her unge mennesker kun har ét for øje, nemlig at give publikum valuta for pengene. Konegner der jo i forvejen, kronet og klar til at møde sit folk. Jeg taler naturligvis om Mr. PPV, Danmarks klart mest elskede figur.

Hvis det er første gang man kommer til dansk wrestling, er der så noget særligt man skal gøre for at forberede sig? 

– Gå ind til et wrestlingshow med åbent sind. Er man kun bekendt med WWE osv., så glem det og hvad du har set der. Vi hverken kan eller vil sammenligne os med dem, eller foregive at kunne konkurrere. Til gengæld får du et oprigtigt, ægte og medrivende show, så slip hæmningerne og deltag. Du, som tilskuer, er vad der gør wrestling så fedt at lave. Uden tilskuernes medvirken er wrestling intet!

Læs mere om dansk wrestling på Danskprowrestling.dk og Facebook.

En tanke om “Skal du ikke med til wrestling? En begynderguide”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *