Hør et minuts tung science om DJ Shadow – og vind entre til koncerten i Vega

ptashadow

Forleden var jeg en tur forbi Vega, for at sprede lidt knowledge om DJ Shadow. Han er en kunstner jeg har været svært glad for helt siden Solesides/Quannum dagene og hans “…Endtroducing” må jo stå som et monomentalt mesterværk udi at skabe musik kun ved brug af samples.

Jeg er sikker på alle fra Dangermouse til Den Sorte Skole har nærstuderet hans brugsanvisning, men heldigvis har Shadow formået at genopfinde sig selv utallige gange. Nu har han et helt nyt album, “The Mountain Will Fall” lige på trapperne, udgivet på Nas’ pladeselskab Mass Appeal, og han har sgu fået ingen ringere end sine labelmates Run The Jewels til at gæste det fantastiske “Nobody Speak” som du bør høre minimum for fuckfingeren til Donald Trump. Se indslaget her…

Koncerten finder sted i Vega den 6. juli. Der er billetter på Ticketmaster og event på Facebook.

Men nu er min vidensbank naturligvis ikke gratis. Så jeg forlangte et stk entre til DIG, læser på ptas.dk, og det eneste du skal gøre for at få fat i billetten er, at fortælle: hvad er dit yndlingsøjeblik med DJ Shadow

Det kan være alt fra album, til en koncert, til et nummer, til et sample eller et scratch. Mit er fx helt klart hans optræden i dokumentaren Scratch, hvor han knivskarp beskriver præcis hvad det vil sige at beatdigge sig igennem oceaner af støvet vinyl i museumslignende pladebutikker og til slut henkastet bemærker “og der fandt jeg engang en mumificeret flagermus”. se her…

Skriv dit yndlingsøjeblik i kommentarfeltet nedenfor. Så vinder du muligvis entre og under alle omstændigheder kan vi glæde os over alt det backpackendebeatdiggendebreakchoppende fedhed Shadow har budt på gennem årene…

4 tanker om “Hør et minuts tung science om DJ Shadow – og vind entre til koncerten i Vega”

  1. Ok, skal jeg vælge ud af alle de dope ting han har lavet må det blive Midnight in a Perfect World fra Endtroducing… som blev spillet for mig af Simon Dokkedal og skrev MAD LOVE alle steder..

  2. I 2004 blev jeg inviteret til Counter-strike og pot i Nordens Paris. Da vi havde gamet og røget os godt tilpas over et par timer, røg vi i byen, på en luset bar. Af uransaglige årsager, fik min mand Lars, overtalt barmutter til at spiller ‘Organ Donor’. Det var fantastisk at sidde i tyk cigaretrøg, høj som en drage og se Lars danse psykedelisk til DJ Shadow.

  3. Organ Donor var det første stykke musik jeg lærte mig selv at spille på klaver.

  4. Det må værre første gang jeg stiftede bekendtskab med ham, da Endtroducing….. udkom i 1996, jeg var helt mind blown og dybt betaget af denne magiker. Pladen kørte fra start til slut nonstop på mit konfimations anlæg. Det var som at se en film eller at indtræde i et fantasiunivers, og det holder stadigvæk den dag i dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *