Big Daddy Kane er en ubesungen helt i ny dokumentar


Big Daddy Kane er damernes mand, så intet er mere passende, at at hans dokumentar starter med 20 sekunders reklame for trusseindlæg

Efter vi allesammen græd snot da Phife Diggy og Q-Tip var ved at komme op at slås i A Tribe Called Quest-dokumentaren, bliver vi ramt af endnu en – hvis ikke ligeså fantastisk, så i al fald rigtig god dokumentar. Det er Juice Crew-lederen Big Daddy Kane, der har fået sin egen installation i programserien “Unsung Heroes”, der normalt handler om obskure rhythm and blues-stjerner, men denne gang er det altså King Asiatic Nobody’s Equal, der får sine 45 minutters forsinket berømmelse.

For os hiphop-fanatikere, kan det virke besynderligt at folk ikke husker gode gamle Kane, der som den smooth, lidt farlige, velflowende Brooklyn-rapper skabte fundamentet for den type, der indeholder lige dele gadens stemme og damernes mand Jay-Z og Biggie senere overtog, men i USA-land huskes han primært for sin eksplosive cross-over appel, hvor han sås give Madonna finger i “Sex”-bogen og derefter stort set forsvandt.

Dokumentaren er meget sober og indeholder en masse af Kanes fantastiske musik. Man kunne have håbet de var gået et spadestik dybere med rim-teknik og den kontrast til NWA og Snoop som de hele tiden vil stille op virker lidt søgt. Alligevel er det gode tre kvarter brugt i selskab med en af verdens bedste rimere, gennem tiderne, nogensinde. Jeg var selv heldig nok til at møde en ekstremt sympatisk Kane til Aarhus Took It, hvor han selvom han kiggede lidt mistroisk på min “Wrath of Kane”-maxi og udbrød “where’d you get that? I ain’t never seen that! can I have it?” Det kunne han ikke, og her ligger til offentligt skue.

Kane kom tilbage til Danmark og spillede en ligeså fed koncert på Rust, hvor han til sidst hev, ikke bare damerne, men alle der havde lyst op på scenen for at danse igennem. Så det vil sige at selv en ung PTA var på scenen og bustede moves som Scoob og Scrab Lover ville have græmmet sig over. I øvrigt lavede han også ved denne lejlighed dette episke trick.

Bemærk ham der griner, da han dropper mikrofonen… Hey, fister: put a quarter in your ass cause you played yourself!

PS: Elliot Wilson har i øvrigt været så flink at uploade sine yndlings Big Daddy Kane tracks her. Hvilke kan han li’? Dem allesammen!

En tanke om “Big Daddy Kane er en ubesungen helt i ny dokumentar”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *